Güç İçin İşlemsel Yaklaşım Nasıl Olmalı?

Güç İçin İşlemsel Yaklaşım Nasıl Olmalı?

Kasım 19, 2021 Uncategorized 0

44263039_1000x500

Güç İçin İşlemsel Yaklaşım Nasıl Olmalı?

 

Güç İçin İşlemsel Yaklaşım Nasıl Olmalı?

Liderlerin kişilere değil kaynaklara odaklanması, gücün getireceği tuzaklardan kaçınılmasına yardımcı olabileceğini söyleyen başarılı işadamı Bülent Liçis, işlemselliğin iş dünyasında artık kirli bir kelime haline geldiğini söyledi. Artık çalışanlar, tedarikçiler ve müşterilerin işlemsel ilişkiler istemediğini sözlerine ilave etti.

İş gücünü, işlemsel olarak anlamanın bir lider için en iyi şans olabileceğini söyleyen Bülent Liçis, genellikle bu özellik ya kişilik gücüyle ya da konumsal otorite nedeniyle sahip olunabilen bir özellik olduğunu söyledi.

Doğuştan güçlü olduğunuz gibi yanlış bir fikir, size çeşitli tuzaklar ile birlikte gelir. Örneğin kibir (abartılı bir özgüven duygusu) bunlardan en önde gelenlerindendir. Herkesten daha akıllı olduğunuza dair beslediğiniz inanç hepsinden kötüdür, kuralların üzerinde olduğunuzu hissettirir. “Güç yozlaşmaya eğilimlidir ve mutlak güç ise kesinlikle yozlaştırır ” diyerek sözlerine devam etti.

Güç İçin İşlemsel Yaklaşım Nasıl Olmalı?

‘’Alçakgönüllü ve empati özelliği gelişmiş bir liderlik anlayışı, gücün tuzaklarından kaçınmak için çok değerli bir reçetedir. Ancak, bu özellikleri benimseyebilmek için bir öz farkındalık ve dikkat düzeyinizin üst düzeyde olması gerekir.’’

Bir CEO, bir çalışanından daha fazla kaynağa erişebilir. Ancak çalışanının da gücü şirket üzerinde olmalıdır. CEO’lar şirketleri tek başlarına yönetemezler. Şirketlerde genelde güç dağılsa da, nadiren dengelenmektedir. Göreceli ve bağlama göre değişen Güç dengesi, alttaki unsurlara bağlıdır:

  • Kontrolünüz Altında Olanlar

Bu durumdaki güç dengesini değiştirme yeteneğiniz, gücü uygulamadaki başarınızı belirleyen bir faktördür.

  • Kontrolünüz Altında Olmayanlar

Çalışanlar, işveren gücünü sınırlamak ve kendi güçlerini artırmak için sendikalara üye olurlar. Bülent Liçis’e göre “ Karşı taraf istediğiniz kaynaklara sahipse ve şirketi bu kaynaklar ile ileriye götürecekse, dengeyi sağlamak önemli bir stratejidir. Otomasyonun tüm tarihine baktığımızda, uzun vadeli bir güç dağılımı stratejisidir. “ diye belirtti.

 

Bununla da ilgilenebilirsiniz

Her Zaman Müşteri Haklarını Savun

 

Bülent Liçis Hakkında

Bülent Licis:

0 Comments

düşüncelerinizi Paylaşmak İstermisiniz

Email Adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir

Bir yanıt yazın