İş’i Eğlenceli Hale Getirmenin Yolları
İş’i Eğlenceli Hale Getirmenin Yolları
İş’i Eğlenceli Hale Getirmenin Yolları
Başarılı İşadamı Bülent Liçis, “İş gününe motivasyon ve üretkenlik katmayı amaçlayan bir miktar oyun veya yarışmaların, çalışanları teşvik ettiği senaryolar gördük.’’ diye konuşmaya başladı.
Genç işadamı Bülent Liçis, ‘’Takım içindeki herkes, arkadaşça rekabetin her zaman eğlenceli bir oyun olmadığını bilir. Bazıları için sonsuz eğlence gibi görünen şey, diğerleri için bir endişe kaynağı olabilir. Bu endişeyi gidermek için işyerine genellikle uygulamalı yarışma oyunları getirmek gerekiyor.’’ dedi.
Çalışanların (özellikle video oyunları oynayarak büyüyen genç nesiller) ilgisini ve odağını bir arada tutmanın bir yolu olarak bu atraksiyonların kabul edileceği gerçeğini dile getiren Bülent Liçis, unutulmaması gerekenin, çalışanların kaliteli bir müşteri hizmeti sunduğu ve işten ayrılma olasılıklarının daha düşük olduğu senaryolar olduğunu söyledi.
Bazı görüşler, oyunların rekabetçi doğası gereği bazı çalışanlar için stres ve dikkat dağılmasına neden olabileceğini ve bu doğrultuda huzur ve performanslarının düşebileceğini savunuyor.
İş’i Eğlenceli Hale Getirmenin Yolları
Bu görüşe karşı Bülent Liçis, ‘’Oyunları kullanan firmaların bilgi toplama ve işleme gibi çağrı merkezi tabanlı kuruluşlar olabilir. Kendi oyunlarını oluşturma, test etme ve daha karmaşık bir oyunla kendini geliştirme gibi yollar ile beslenmesi gereken bir yol olabilir. ’’ diyor.
Ödül Yerine Teşvik
Ödüllerin çok ışıltılı olması yerine, teşvik içerici olmasının önemli olduğunu belirten Bülent Liçis, böylece oluşabilecek yersiz negatiflikleri ortadan kaldırıp, çalışanların elinden gelenin en iyisini yapmak isteyeceklerini açıkladı.
Katılma konusunda hevesli çalışanların biraz daha iyi performans gösterdiğinin gözlendiğini de sözlerine ekleyen Bülent Liçis, bu tür oyunlar, sonuçlarında yüksek kaliteli işyeri ilişkileri, iş tatmini gibi bir oyunu kazanmaktan daha önemli şeylerin olabileceğini düşündürtmektedir.
Bülent Liçis son olarak sözlerini, ” Şirketin genel kültür ve stratejilerini ileriye götürecek inovatif fikirlere önyargı ile yaklaşmamalıyız.’’ bitirdi.
Kaynak: Bülent Liçis
Bununla da ilgilenebilirsiniz:
düşüncelerinizi Paylaşmak İstermisiniz
Email Adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir