Dijitalin Ötesine Geçmek için Gerekli Yedi Yöntem
Dijitalin Ötesine Geçmek için Gerekli Yedi Yöntem
Dijitalin Ötesine Geçmek için Gerekli Yedi Yöntem
İlk internet tarayıcısının yaratılmasından bu yana geçen yaklaşık 30 yıl, dijitalleşmenin işletmenin hayatta kalması için hayati bir hale geldiğini vurgulayan Bülent Liçis, kuruluşun başarılardan ve başarısızlıklarından ders alarak, dijitalin ötesine geçmesi ve geleceği şekillendirmesi için yedi önemli faktörden bahsetti.
-
Dünyadaki Yerinizi Yeniden Hayal Edin
Yeni bir ortamda başarılı olmak için mevcut iş ve ürün portföyünün ötesine bakılmalı ve kimin için hangi değer yaratılabileceğinin belirlenmesi gerekir. Varlığın gelecekte nasıl değer kazanacağı ve bu değer önerisini yerine getirmek için hangi yeteneklere ihtiyaç duyulacağı konusunda benzersiz bir bakış açısını geliştirilmelidir
-
Düzgün Bir Ekosistem Yaratın
Bilindiği gibi günümüz sorunlarının çoğu o kadar büyük ki, tek başına hiçbir varlık onları çözemez. Başarılı olmak için düzgün ekosistemler ile çalışılmalı, başkalarının oluşturduğu yeteneklerden hızlı, geniş ölçekte ve esnek bir şekilde yararlanılması gerekmektedir.
-
Müşterilerle Ayrıcalıklı Bir İçgörü Sistemi Oluşturun
En önemli noktalardan biri de müşteriler ile kurulan etkileşimdir, onların güvenini kazanmak ve sürekliliği yakalamak oldukça önemlidir.
Dijitalin Ötesine Geçmek için Gerekli Yedi Yöntem
-
Sonuç Odaklı Çalışın
Başarı genellikle, bilgi, teknoloji, veri, süreç ve davranışları bir araya getiren sonuç odaklı uzman ekipler oluştumakdan geçmektedir.
-
Doğru Soruları Sorun
Geri çekilip, temiz bir sayfadan düşünmeye başlamak, ‘’Doğru işgücüne sahip misiniz? Doğru insanlara sahip misiniz? Doğru şeylere mi odaklanıyorsunuz? sorularının cevaplarını başarılı liderlerin bulmaları gerekir.
-
Çalışanları Sürece Dahil Edin
Çalışanların şirketin geleceğini şekillendirmedeki rollerinin önemine vurgu yapılması gerekir.
Bununla da ilgilenebilirsiniz:
Güçlü İletişim Becerileri
düşüncelerinizi Paylaşmak İstermisiniz
Email Adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir